Wanneer je kijkt naar zoekmachine optimalisatie is er eigenlijk maar één ding belangrijk. Dat je memorabele teksten hebt die mensen willen lezen. Wanneer je de bezoeker kunt overhalen om je stuk te lezen ben je al een heel eind, want dat wordt steeds moeilijker in deze tijden van informatie overload waar we mee te maken hebben.

Een stuk tekst moet dienen om iemand te helpen, om hem iets te leren wat hij eerst nog niet kon of om informatie te verstrekken wat hij elders moeilijk had kunnen vinden. Een andere mogelijkheid is om een onderwerp heel erg uitgebreid te behandelen zodat hij alle informatie op één plek heeft, wat voorheen alleen te verkrijgen was door tientallen blogs af te speuren.

Dat is de kracht van toegevoegde waarde. Dat is zoekmachine optimalisatie.

Vervolgens kun je aan de slag om je stukken ook memorabel te maken. Je wilt namelijk niet alleen dat mensen het stuk helemaal lezen, maar ook zeker dat ze het onthouden. Wanneer ze het onthouden zullen ze erover gaan vertellen zodat nog meer mensen erover kunnen horen. Ze vertellen dan hoe goed jouw pagina hen heeft geholpen.

Dit vertellen kan natuurlijk op feesten en partijen, maar eens in de zoveel tijd wordt je bericht ook gedeeld op social media. Dit zijn ook goede signalen om je autoriteit te delen, en iets wat de zoekmachines steeds belangrijker vinden.

Dan kan het ook nog zomaar eens gebeuren dat een blogger op je site terecht komt, je artikel interessant vindt, het onthoudt én er een stuk over schrijft. Dat zijn de links die je wilt krijgen. Links waar je zelf niets aan hebt gedaan maar die op natuurlijke wijze zijn ontstaan.

Dat is de optimalisatie van de toekomst. Schrijf de beste content en zorg dat je deze content zo aantrekkelijk en memorabel mogelijk maakt. Dat is de énige manier waarop mensen je zullen onthouden en je site zullen gebruiken als referentie. Meer referenties betekent meer verkeer en meer verkeer betekent meer leads en meer verkopen. Win = win = win.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *